کهیر پوستی نوعی بیماری پوستی شایع است که میتواند برای برخی از افراد در طول زندگیشان به وجود بیاید. تحقیقات نشان داده که از میان همه مردم، تقریباً ۲۰ درصد از آنها در طول زندگی خود حداقل یک بار دچار کهیر پوستی میشوند. با این حال، مهمترین موضوعی که میتواند به درمان این بیماری کمک کند، این است که از قبل بدانید که کهیر پوستی ناشی از چیست و از عوامل ایجاد این مشکل دور بمانید.
در این مقاله دافی، به صورت مفصل برای شما توضیح میدهیم که کهیر پوستی در اثر چیست و چگونه میتوانید آن را درمان کنید. پس اگر شما نیز به دنبال راهی برای درمان کهیر پوستی با هزینه کم میگردید، حتماً تا پایان همراه ما باشید.
کهیر پوستی چیست؟

کهیر پوستی به التهابات روی پوست گفته میشود که معمولاً با برجستگی و تورم همراه است. اغلب افرادی که دچار این بیماری میشوند، معمولاً احساس خارش و سوزش زیادی در نواحی مختلف پوست خود دارند. گاهی مواقع روی پوست افرادی که دچار کهیر میشوند، ضایعات قرمز رنگی نیز به وجود میآید که با خاراندن این ضایعات، ممکن است بزرگتر و گستردهتر شوند. معمولاً افرادی که در معرض مواد حساسیتزا یا به عبارتی آلرژن قرار میگیرند، بیشتر دچار کهیر پوستی میشوند.
بیشتر بخوانید…
اسکراب بدن چیست و طرز استفاده از انواع اسکراب
دلایل و علت ایجاد کهیر پوستی
علت کهیر پوستی بسته به شرایط زندگی فرد، میتواند متفاوت باشد. اما به طور کلی، زمانی که افراد دچار این بیماری میشوند، وضعیت داخلی بدن آنها کمی تغییر میکند. به این صورت که برخی از سلولهای ایمنی که با نام ماستسلها شناخته میشوند، در اثر این بیماری فعال شده و مواد شیمیایی خاصی را از خود آزاد میکنند.
این مواد شیمیایی که همان هیستامین هستند، باعث بروز نشانههای آلرژیزا و حساسیتزا مانند تورم، قرمزی و خارش میشوند. به علاوه، دلایل ایجاد کهیر پوستی میتواند شامل موارد دیگری نیز باشد که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره میکنیم:
- مواد حساسیت زا: قرار گرفتن برخی از افراد در معرض مواد حساسیتزا میتواند احتمال ابتلای آنها به کهیر پوستی را افزایش دهد. برخی از رایجترین مواد حساسیتزا شامل مواردی مانند گرده گل، پرز حیواناتی مانند سگ و گربه، برخی گیاهان مثل گزنه و سایر مواد این چنینی میشوند.
- نیش حشرات: اگر حشراتی مانند سوسکها و برخی حشرات خاص بدن شما را بگزند، ممکن است دچار کهیر پوستی شوید.
- لاتکس: برخی از افراد که پوست حساسی دارند، نسبت به لاتکس نیز آلرژی دارند و موقع استفاده از محصولات لاتکس دچار کهیر میشوند.
- قرارگیری در میان گرد و غبار: در صورت داشتن حساسیت پوستی، قرار گرفتن در معرض گرد و غبار موجب افزایش التهابات پوستی شما میشود.
- تغییرات دمایی: بالا یا پایین رفتن ناگهانی دما میتواند یکی از مهمترین دلایل ایجاد کهیر پوستی باشد.
- بیماریهای عفونی: ابتلا به برخی بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، هپاتیت B و عفونتهای باکتریایی میتواند احتمال ابتلا به کهیر پوستی را افزایش دهد.
- برخی غذاها: بعضی از غذاها مانند صدف، آجیل، تخم مرغ، توت فرنگی و سایر مواد غذایی حاوی افزودنی باعث افزایش احتمال ابتلا به کهیر پوستی میشوند.
- مواد شیمیایی: اگر بیش از اندازه با مواد شیمیایی در ارتباط هستید و از دستکش و لوازم بهداشتی استفاده نمیکنید، ممکن است دچار کهیر پوستی شوید.
- نور خورشید: در کسانی که به خاطر کار و فعالیت خود بیش از اندازه در معرض نور خورشید هستند و از محصولات پوستی مانند کرم ضد آفتاب نیز استفاده نمیکنند، احتمال ابتلا به کهیر پوستی وجود دارد.
- مشکلات روحی: برخی مشکلات روحی مانند اضطراب و استرس موجب میشوند که شما بیش از اندازه و بدون دلیل، پوست خود را بخارانید. این موضوع میتواند زمینهساز کهیر پوستی برای شما باشد.
- عوارض دارویی: عوارض دارویی نیز میتواند به عنوان علت کهیر پوستی در نظر گرفته شود. برخی داروها مانند داروهای ضدالتهابی و غیر استروئیدی مثل آسپرین و تنظیمکننده فشار خون، برخی از این داروها هستند که موجب بروز کهیر پوستی میشوند.
علائم کهیر پوستی

بیشتر بخوانید…
بهترین و موثرترین راه درمان آفتاب سوختگی + روش خانگی
کهیر پوستی میتواند برای همه افراد در هر سنی به وجود بیاید. از کودکان گرفته تا بزرگسالان و حتی کهنسالان، با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند. به همین دلیل هم باید به محض مشاهده هرگونه علائم کهیر پوستی در بدن خود یا عزیزانتان، هرچه سریعتر به دنبال راه درمان باشید.
زیرا اگر این علائم را جدی نگیرید، ممکن است کهیر پوستی در شما خیلی شدت یابد و هم خودتان اذیت شوید و هم مشکلات پوستی خیلی جدیتری برایتان به وجود بیاید. برخی از مهمترین علائم کهیر پوستی شامل موارد زیر میشوند:
- بروز جوشهای ریز روی پوست
- تورم در اطراف پلک، کنار لب و گلو
- تاولهای همرنگ پوست یا قرمز رنگ در نواحی مختلف بدن
- خارش شدید و گاهی خفیف
- تشدید علائم با ورزش، گرما و استرس
انواع کهیر پوستی
به طور کلی، انواع کهیر پوستی شامل کهیر حاد و مزمن میشوند. شما باید برای تشخیص نوع کهیر خود، به شرایط پوستی و علائم این بیماری توجه داشته باشید. گاهی مواقع ممکن است کهیر در بازه زمانی ۲۴ ساعته از بین برود. با این حال، اگر دچار کهیر مزمن شوید، ممکن است تا چندین ماه با آن دست و پنجه نرم کنید. در ادامه، به صورت مختصر انواع کهیر پوستی را معرفی و توضیح کوتاهی درباره هر یک ارائه میدهیم:
- کهیر مزمن: معمولاً این نوع کهیر در بازه زمانی بیشتر از ۶ هفتگی برطرف میشود. تحقیقات نشان داده است که در هر هزار نفر، تقریباً یک نفر به این کهیر مبتلا میشود.
- کهیر حاد: علائم کهیر حاد کمتر از ۶ هفته است و بیشترین نواحی بدن که دچار این نوع کهیر میشوند، گردن، انگشتان دست و پا، صورت و نواحی تناسلی هستند.
درمانهای خانگی کهیر پوستی

بیشتر بخوانید…
لوسیون بدن چیست؟ و معرفی انواع آن
با استفاده از برخی روشهای خانگی میتوانید تا حدودی کهیر پوستی خود را برطرف و درمان کنید. این روشها اگرچه خیلی ساده به نظر میرسند، اما میتوانند به مرور زمان علائم کهیر پوستی را در شما از بین ببرند. به همین دلیل هم پیشنهاد میکنیم که حتماً از این روشها برای تسکین التهابات پوستی خود استفاده کنید. برخی از روشها و درمانهای خانگی کهیر پوستی شامل موارد زیر میشوند:
- انتخاب محصولات پوستی باکیفیت و متناسب با نوع پوست
- استفادهی منظم از کرمهای مرطوبکننده و آبرسان
- تمیز نگه داشتن دستها و بدن
- عدم مصرف الکل و دخانیات
- عدم مصرف داروهای حساسیتزا
- پرهیز از قرار گرفتن در معرض استرس یا استفاده از تکنیکهای آرامش بخش
- پوشیدن لباسهای گشاد و سبک
- پرهیز از خاراندن پوست
- دوش آب سرد
- استفاده از لوسیون بدن و کرمهای مرطوب کننده
- شستن بدن با بلغور جو دوسر و آب ولرم
- شستن لباسها با مواد شوینده بدون حساسیت
درمان موثر کهیر پوستی

در صورتی که روشهای بالا برای درمان کهیر پوستی شما موثر نبودند، باید به سراغ روشهای درمانی حرفهایتر و موثرتری بروید. این روشها معمولاً حرفهایتر هستند و به شما کمک میکنند تا علائم کهیر پوستی خود را تا حد خیلی زیادی از بین ببرید.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید بهترین و موثرترین روش درمان موثر کهیر پوستی استفاده از کرمهای مرطوبکننده و نرمکننده است. شما باید به هر طریقی، از خشک شدن پوست خود جلوگیری کنید. به همین دلیل بهترین محصول برای انجام این کار، این است که از کرمهای مرطوبکنندهی برند دافی که قیمت بسیار مناسبی هم دارند، استفاده کنید.
پیشنهاد ویژه…
اگر دنبال محصولاتی با کیفیتی میگردید که در زمان کهیر پوستی به شما کمک کند و یا از آن پیش گیری کند میتوانید از محصولات مراقبت از پوست دافی استفاده کنید که با کیفیت بالایی که دارند به شما یاری برسانند.
حتی اگر در پوستتان هیچ کهیری هم وجود نداشته باشد، باز هم باید از کرم مرطوب کننده و آبرسان استفاده کنید تا پوستتان خشک نشود. به این منظور، هر شب قبل از خواب و هر روز بعد از بیدار شدن، حتما به طور منظم از این کرمهای مرطوب کننده استفاده کنید تا احتمال ابتلا به کهیر پوستی را تا حد ممکن در خود کاهش دهید.
کرمهای مرطوبکننده برند دافی میتوانند برای درمان کهیر پوستی فوقالعاده موثر باشند. حتی اگر دچار کهیر پوستی هم نشدهاید، پیشنهاد میکنیم که حتماً از این کرمها استفاده کنید. استفاده از این محصولات پوستی باکیفیت موجب میشود که از ابتلا به کهیر پوستی پیشگیری کنید. پس علاوه بر موارد بالا، سعی کنید از کرمهای مرطوبکننده و آبرسان دافی در نواحی مختلف بدن خود استفاده کنید تا در معرض کهیر پوستی قرار نگیرید. در نهایت، مراجعه به پزشک میتواند کمک بسیار زیادی برای درمان به شما کند.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت مفصل درباره کهیر پوستی و انواع آن صحبت کردیم. به علاوه، توضیح دادیم که کهیر پوستی چه نشانههایی دارد و اصلاً چرا به وجود میآید. همان طور که متوجه شدید، کهیر پوستی درمان خانگی نیز دارد و شما با استفاده از برخی روشهای بسیار ساده، میتوانید التهابات پوستی خود را تا حد خیلی زیادی تسکین دهید. اگر شما هم تاکنون تجربه ابتلا به کهیر پوستی را داشتهاید و با استفاده از روش خاصی درمان شدهاید، میتوانید تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما و سایر همراهان به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران