آشنایی با 8 تا از روش های مراقبت از پوست در برابر نور خورشید

آشنایی با 8 تا از روش های مراقبت از پوست در برابر نور خورشید

مراقبت از پوست در برابر نور خورشید یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ سلامت و جوانی پوست به‌شمار می‌رود. تابش اشعه‌های مضر فرابنفش UV خورشید بدون هیچ محافظی از پوست صدمات جدی به آن وارد می‌کند. از آفتاب سوختگی و تیرگی پوست گرفته تا پیری زودرس، چین و چروک و سرطان پوست. پوست به عنوان بزرگترین عضو بدن شناخته می‌شود و نقش حیاتی در دفاع از بدن در برابر عوامل خارجی دارد. برای حفاظت از این عضو مهم بدنمان باید حتی الامکان از قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور خورشید دوری کنیم. افرادی که مجبورند ساعت‌ها زیر نور خورشید قرار بگیرند، باید نسبت به دیگران محافظت بیشتری به‌عمل آورند. با ما همراه باشید تا روش‌های مراقبت از پوست در برابر نور خورشید را با شما به اشتراک بگذاریم. با رعایت این نکات ساده اما حیاتی، می‌توانید از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت نمایید و از عوارض جبران‌ ناپذیر آن جلوگیری کنید.

بررسی تاثیرات مخرب نور خورشید بر پوست

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه UV خورشید برای پوست عوارضی جدی به همراه  دارد. عوارضی مانند:

1. سرطان پوست

جدی‌ترین ضرر نور خورشید برای پوست ابتلا به سرطان پوست است. افرادی که سال‌ها برای مدت طولانی در معرض نور خورشید بدون هیچ محافظی قرار می‌گیرند، احتمال ابتلا به سرطان پوست در آنان افزایش خواهد یافت. هر چقدر سن بالاتر رود، ریسک ابتلا به سرطان پوست در این افراد بیشتر خواهد شد.

2. خشکی و حساسیت پوست

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و اشعه ماورا بنفش به‌خصوص در تابستان می‌تواند سبب خشک شدن پوست گردد. علت خشکی پوست اشعه ماورا بنفش است؛ زیرا این اشعه می‌تواند به سد دفاعی پوست آسیب برساند و توانایی پوست در حفظ رطوبت را با کاهش مواجه نماید.

3. پیری و چین و چروک پوست

همه ما فکر می‌کنیم که چین و چروک فقط با پیری و سن و سال مرتبط است؛ در حالی که بین نور خورشید و پیری پوست ارتباط مستقیمی وجود دارد. اگر مدت طولانی در زیر نور اشعه UV قرار بگیرید، این اشعه می‌تواند به بافت کلاژن و الاستین پوست آسیب بزند. کلاژن و الاستین دو پروتئین مهم در حفظ جوانی پوست هستند.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای جلوگیری از پیری زودرس پوست که نمی‌دانستید

4. بروز لکه‌های پوستی

لکه‌های پوستی یکی دیگر از عوارض قرار گرفتن به مدت طولانی در زیر نور خورشید هستند. این لک‌ها اغلب به رنگ سفید یا تیره بر روی صورت، گردن و دست‌ها نمایان می‌شوند. در صورت عدم رعایت محافظت در برابر نور خورشید ممکن است این لکه‌ها به هایپرپیگمنتاسیون تبدیل گردند.

5. آفتاب ‌سوختگی

یکی از شایع‌ترین مضرات قرار گیری طولانی مدت در زیر نور خورشید آفتاب سوختگی است. کارشناسان می‌گویند اگر به مدت 4 الی 5 ساعت مدام در زیر نور خورشید قرار بگیرید، دچار آفتاب سوختگی خواهید شد. دلیل این آسیب تابش اشعه ماورا بنفش است.

بیشتر بخوانید: بهترین و موثرترین راه درمان آفتاب سوختگی + روش خانگی

بررسی تاثیرات مخرب نور خورشید بر پوست

راهکارهای محافظت از پوست در برابر نور خورشید

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب می‌تواند عوارض سو داشته باشد. برای جلوگیری از چنین عوارضی، بهتر است راهکارهای زیر را رعایت کنید:

1. ضد آفتاب بزنید

قطعا مهم‌ترین اقدام برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید استفاده از ضد آفتاب است. ضد آفتاب‌ها با ایجاد  لایه‌ای عایق روی سطح پوست مانع از نفوذ اشعه ماورا بنفش آفتاب به پوست می‌شوند. بهتر است قبل از خروج از منزل یک ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر و متناسب با نوع پوست خود بزنید تا پوست خود را در برابر نور خورشید گارانتی نمایید.

2. بدن و پوست خود را هیدراته نگه دارید

طولانی در معرض نور خورشید قرار گرفتن سبب از دست رفتن آب بدن و رطوبت پوست می‌شود؛ از این رو برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و پیری زودرس پوست به اندازه کافی آب بنوشید و از کرم‌های مرطوب کننده و آبرسان استفاده کنید. به یاد داشته باشید که باید هر دو ساعت یکبار ضد آفتاب خود را تمدید نمایید. می‌توانید با کمک یک دستمال مرطوب Q10 صورت خود را از چربی و مواد آرایشی پاک کنید و سپس مجدد ضد آفتاب بزنید. دستمال مرطوب‌های پاک کننده آرایش دافی مدل Q10 قدرت بالایی در آبرسانی پوست دارند و برای تمیز کردن لایه‌های پوست بسیار مفید هستند. خاصیت ضد التهابی، روشن کنندگی، شفاف سازی، تغذیه کنندگی پوست و… از فواید دستمال مرطوب‌های دافی محسوب می‌شوند.

3. لباس مناسب بپوشید

مراقبت از پوست در برابر آفتاب تنها به استفاده از ضد آفتاب ختم نمی‌شود. لباس‌های شما، قوی‌ترین سد ممکن برای جلوگیری از نفوذ اشعه ماورا بنفش آفتاب به‌شمار می‌روند. لباس‌های گشاد، خنک و پوشیده بپوشید. از روسری یا کلاه‌های لبه‌دار و پهن استفاده نمایید. بهتر است لباس رنگ روشن بپوشید تا جذب نور آفتاب به حداقل برسد. عینک آفتابی نیز یکی از بهترین اکسسوری‌ها برای محافظت پوست اطراف چشم از آفتاب است.

بیشتر بخوانید: تفاوت پوست خشک و دهیدراته چیست؟

4. زمان رفت و آمد خود را محدود کنید

اوج تابش آفتاب بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد ازظهر است. سعی کنید در این بازه زمانی از نور خورشید دوری نمایید. در صورتی که مجبور هستید در این ساعات زیر نور خورشید قرار بگیرید، ضد آفتاب بزنید و لباس‌های پوشیده بپوشید.

5. ماسک آبرسان خانگی استفاده کنید

افرادی که به ناچار طولانی در معرض آفتاب هستند، می‌توانند از انواع ماسک آبرسان خانگی استفاده کنند. ماسک گلاب و گلیسیرین، ماسک شیر و آبلیمو، ماسک آلوئه‌ورا و روغن جوجوبا به شما کمک می‌نمایند که رطوبت از دست رفته پوست خود را به‌دست آورید.

بیشتر بخوانید: 12 تا از بهترین ماسکهای خانگی برای آبرسانی پوست

راهکارهای محافظت از پوست در برابر نور خورشید

6. سرم ویتامین C را به روتین پوستی خود اضافه کنید

استفاده از سرم ویتامین C، قبل از استفاده از ضد آفتاب، به عملکرد بهتر کرم ضد آفتاب کمک می‌کند. لایه آنتی ‌اکسیدانی ویتامین C قادر است رادیکال‌های آزاد را که تجزیه کننده کلاژن پوست هستند، خنثی ‌کند. بدین طریق توانایی محافظتی ضد آفتاب از پوست توسط SPF به حداکثر خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: خواص ویتامین سی برای پوست / 10 تا از فواید ویتامین سی

7. از برنزه کردن پرهیز کنید

بیشتر افراد و به ویژه خانم‌ها ساعات زیادی را در زیر نور خورشید سپری می‌کنند تا به پوستی برنزه دست یابند؛ در حالی که برنزه کردن خطرات جدی برای پوست به همراه دارد. پیری زودرس پوست و سرطان پوست در انتظار افرای است که ساعت‌ها در انتظار برنزه کردن زیر نور خورشید قرار می‌گیرند. برای محافظت از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین عضو بدنتان، پوست، از برنزه کردن دوری نمایید.

بیشتر بخوانید: 9 تا از مهمترین مراقبت‌های پوستی بعد از آفتاب گرفتن

8. توت فرنگی مصرف کنید

توت ‌فرنگی قادر است از آسیب اشعه‌ فرابنفش پیشگیری کند. طبق تحقیقاتی که در سال 2015 انجام شد، خواص آنتی اکسیدانی چشمگیر و محتوای آنتوسیانین‌ها و ویتامین‌های توت فرنگی از سلول‎‌های پوست در مقابل آسیب‌های ناشی از اشعه UV محافظت می‌کند.

کلام آخر

نور خورشید در ابعاد محدود و کنترل شده می‌تواند بسیار مفید باشد؛ اما قرار گرفتن طولانی زیر نور خورشید عوارض زیادی برای پوست دارد. آفتاب سوختگی، انواع لک، خشکی پوست، پیری زودرس پوست، سرطان پوست و… همگی از عوارض خطرناک ماندن طولانی در زیر نور خورشید است. برای حفاظت از پوست خود از ضد آفتاب استفاده کنید. هر دو ساعت یکبار ضد آفتاب خود را تمدید نمایید. آب کافی بنوشید. از محصولات آبرسان استفاده کنید. دستمال مرطوب دافی حین پاکسازی پوست از چربی و آرایش به رطوبت رسانی پوست نیز کمک می‌کند. لباس‌های پوشیده استفاده نمایید. عینک و کلاه هم در پیشگیری از اشعه‌های نور خورشید بسیار مفید هستند. اگر شغل شما به‌گونه‌ای است که مدام در معرض نور خورشید هستید، می‌توانید برای آبرسانی بیشتر به پوست خود از انواع ماسک خانگی آبرسان نیز استفاده نمایید. برای کنترل پیر شدن پوست در اثر نور خورشید هیچ وقت دیر نیست؛ بنابراین نکات مراقبت از پوست را جدی بگیرید.