0

اگزما پوست نوزاد: علل، علائم و درمان

اگزما پوست نوزاد: علل، علائم و درمان
بازدید 15

اگزما پوست نوزاد یکی از بیماری‌های شایع پوستی در نوزادان است که معمولا با خشکی، برجستگی و خارش پوست همراه می‌باشد. علت دقیق اگزما پوست نوزاد هنوز به‌صورت کامل مشخص نیست؛ اما تحقیقات نشان از این دارد که فاکتورهای ژنتیکی و محرک‌های محیطی نقش بسزایی در این عارضه پوستی نوزادان ایفا می‌کنند. در حال حاضر اگزما پوست نوزاد در میان 60 درصد از نوزادان متولد شده دیده می‌شود و از این رو کنترل و درمان اگزما یک مساله حیاتی برای نوزادان است که بتوان عفونت، درد، خشکی و مشکلات خارش این بیماری را کنترل کرد یا از بین برد. البته جوش صورت نوزاد در برخی موارد بسیار شبیه به اگزماست که ما در این مطلب به شما کمک می‌کنیم تا با تفاوت این دو مشکل آشنا شوید. در کل از آنجایی که اگزما یک مدل بیماری پوستی است که امکان دارد بارها تکرار شود، مدیریت این مشکل برای والدین استرس‌زا خواهد بود و به‌همین منظور ما تصمیم داریم در این مقاله درباره اگزما پوست نوزاد، انواع آن، راه‌های تشخیص این بیماری و مراقبت‌ها و درمان‌های این معضل پوستی با شما صحبت کنیم تا بتوانیم به شما یاری رسانیم که راحت‌تر با این مشکل نوزاد خود برخورد کنید.

اگزمای پوستی نوزادان و تفاوت آن با آکنه

اگزمای پوستی نوزادان و تفاوت آن با آکنه

بیشتر بخوانید…
کهیر پوستی چیست؟ + دلایل ایجاد و درمان کهیر

اگزما پوست نوزاد همانطور که بیان شد، یک بیماری شایع پوستی است که سبب می‌شود قسمت‌هایی از پوست نوزاد خشک و برآمده گردیده و دچار خارش شود. شایع‌ترین محل بروز اگزما در نوزادان معمولا روی صورت می‌باشد؛ اما گاهی ممکن است اگزما در پوست سر نوزاد به‌وجود آید. البته در کل این بیماری پوستی روی بازوها، پاها، قفسه ‌سینه و سایر قسمت‌های بدن نیز قابل بروز است.

علایم اگزما و آکنه ممکن است برای والدین مشابه باشد؛ اما در حقیقت این دو معضل پوستی با یکدیگر در تفاوت هستند. در مورد تفاوت اگزما و آکنه در نوزاد می‌توان بیان کرد که آکنه سبب جوش شده و از غدد چربی موجود در فولیکول‌های مو است؛ در حالی که اگزما لکه‌های پوستی خشک و خارش‌دار می‌باشد که بثورات را تشکیل می‌دهند.

انواع اگزمای نوزادان چیست؟

انواع اگزمای نوزادان چیست؟

بیشتر بخوانید…
کاربردهای جالب دستمال مرطوب کودک

اکنون که می‌دانید اگزما در نوزادان چیست، بهتر است با انواع این اگزما بیشتر آشنا شویم:

  • درماتیت آتوپیک: یکی از شایع‌ترین مدل اگزما در نوزاد درماتیت آتوپیک است که می‌تواند مزمن باشد و به‌صورت طولانی باقی بماند. معمولا این مدل اگزما در سنین 6 ماهگی به بعد رخ می‌دهد.
  • اگزما درماتیت تماسی در نوزادان: اگزما درماتیت تماسی یکی از انواع اگزما پوست نوزاد به‌شمار می‌رود و معمولا زمانی رخ می‌دهد که پوست نوزاد در تماس مستقیم با مواد آلرژن قرار گرفته باشد. علت اصلی بروز این اگزما اغلب تماس با مواد شوینده قوی، صابون‌ها، حلال‌ها و… است.
  • اگزمای دیسیدروتیک نوزادان: این اگزما دارای علایمی نظیر خارش، سوزش و تاول کوچک است و اغلب در کف دست‌ها، کناره‌های انگشتان و کف پاهای نوزادن رخ می‌دهد.
  • اگزما نوزادان درماتیت سبورئیک: اگزما در پوست سر نوزاد اغلب نشان اگزمای درماتیت سبورئیک است؛ زیرا این اگزما بیشتر در سر نوزاد ظاهر می‌شود و علایم آن شبیه لکه‌های قرمز و پوسته پوسته شوره مانند است.
  • کلاهک گهواره‌ای: این اگزما نوعی درماتیت سبورئیک محسوب می‌شود و معمولا در سر و صورت نوزاد دیده می‌شود. بنابراین با مشاهده اگزما روی پوست صورت نوزاد می‌توانید حدس بزنید که دچار نوع کلاهک گهواره‌ای شده است.
  • اگزما سکه‌ای در نوزادان: اگزمای سکه‌ای همانطور که از نامش مشخص است به‌صورت تکه‌های گرد و شبیه به سکه بر روی پوست نوزاد ظاهر می‌شود. بنابراین تشخیص این مدل اگزما حتی برای والدین هم آسان است.

آشنایی با راه تشخیص اگزمای نوزادان

آشنایی با راه تشخیص اگزمای نوزادان

بیشتر بخوانید…
اگر می‌خواهید راجب درمان گزما اطلاعات کامل‌تری داشته باشید این مقاله را از دست ندهید؛ ۳۰ روش درمان خانگی اگزما پوستی + درمان خانگی

اگزما در نوزادان علایم و نشانه‎‌های خاص خود را دارد و شما می‌توانید با مشاهده این علایم در نوزاد خود تشخیص دهید که دچار اگزما شده است: این علایم عبارتند از:

  • پوست خشک است.
  • پوست با خارش مواجه می‌باشد.
  • بثورات ناهموار در پوست دیده می‌شود.
  • تغییر رنگ پوست؛ که اغلب قرمز یا تیره‌تر از رنگ طبیعی پوست است، رخ خواهد داد.

در صورت بروز این علایم و نشانه‌ها در قسمت‌های مختلف بدن نوزاد خود می‌توانید دریابید که به یک نوع اگزما مبتلا شده است. حتی یک روش تشخیص اگزمای پوستی نوزاد مشاهده بخش‌هایی از پوست نوزاد می‌باشد که تحت تاثیر قرار گرفته و دچار ترک و خونریزی شده است.

مراقبتها و روش خانگی درمان و بهبود اگزمای نوزادان

مراقبت‌ها و روش خانگی درمان و بهبود اگزمای نوزادان

به کمک مراقبت‌ و راهکارهای خانگی زیر می‌توانید به درمان این بیماری نوزاد خود کمک نمایید:

  • دوری از محرکها: از دلایل اصلی اگزما حمام مکرر و تحریک‌ کننده‌هایی نظیر انواع صابون و مواد شوینده عطری هستند. نوزاد خود را از این محرک‌ها دور نگه دارید و به‌جای شستشوی مرتب نوزاد با آب و صابون از انواع دستمال مرطوب مخصوص نوزادان استفاده نمایید. برای نمونه دستمال مرطوب کودک عصاره کالاندولا دافی را استفاده کنید که مرطوب کننده، نرم‌کننده و پاک‌کننده قوی پوست است و دارای خاصیت آنتی باکتریال می‌باشد. این دستمال مرطوب حاوی ترکیبات گیاهی بوده و حساسیت، خارش و اگزما در پوست نوزاد شما ایجاد نخواهد کرد. دستمال مرطوب کودک دافی مدل Sensitive، دستمال مرطوب کودک دافی مدل Vita Milk، دستمال مرطوب کودک دافی مدل nappy rash نیز نمونه‌های دیگری از محصولات باکیفیت دافی برای نوزادان هستند.
  • استفاده از مرطوب کننده برای نوزاد: پوست نوزاد را همیشه مرطوب نگه دارید تا مانع علایم اگزما شوید و حتی عوارض این مشکل پوستی را کاهش دهید.

پیشنهاد ویژه…
برای مرطوب کردن پوست نوزاد دوست داشتنی خود نیاز به محصولات خیلی با کیفیت دارید که برای نوزادان مناسب باشد، از این رو برند معتبر دافی چندین مدل دستمال مرطوب کودک با کیفیت بالا برای شما موجود کرده است که می‌توانید با خیال راحت از آنها استفاده کنید. منتظر شما هستیم!

  • حمام کوتاه نوزاد با دمای ملایم: برای درمان اگزما پوستی نوزاد در خانه از حمام کوتاه مدت استفاده نمایید؛ چرا که حمام بلند مدت اگزما را  تشدید خواهد کرد. آب داغ هم محرک اگزما است و باید از آب با دمای ملایم استفاده کنید.
  • خنک نگه داشتن کودک: نوزاد خود را از منابع مستقیم گرما دور نگه دارید و از پوشیدن لباس‌های چند لایه و پتوهای بیش از حد خودداری کنید. در عوض از لباس نخی برای نوزاد استفاده نمایید.

کلام آخر

در مقاله امروز دافی بطور کامل به موضوع اگزما پوست نوزاد، معضل شایعی که متاسفانه 60 درصد والدین با آن روبرو هستند پرداختیم؛ البته امروزه به‌روش‌های مختلفی می‌توان به بهبود و درمان این بیماری کمک کرد. به‌عنوان نمونه شما والدین در خانه می‌توانید از شستشوی بیش از حد نوزاد با آب و مواد شوینده خودداری کنید. نوزادان را در معرض گرما قرار ندهید. مدت حمام نوزاد را کوتاه کنید و از لباس نخی برای نوزاد خود استفاده نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *